Current PHP version: 5.6.40
انواع کودهای پتاسه

مجوز ها

logo-samandehi
تاریخ انتشار: 95-03-03 01:03:57 دوشنبه

انواع کودهای پتاسه

انواع کودهای پتاسه

1- کلرور پتاسیم

این کود را می توان در سطح وسیعی در شالیزارها اراضی غیر شور برای محصولاتی نظیر ذرت - چغندر قند- پنبه و گندم به صورت سرک و حتی برای باغهای میوه استفاده نمود علاوه بر ارزانی آن در مقایسه با سولفات پتاسیم مقدار پتاسیم (k2o) آن 10 درصد نیز بیشتر از سولفات پتاسیم می باشد . آنیون کلر خود عامل کنترل کننده تعدادی از بیماریها نظیر بلاست ، پاخوره و ….. می باشد.
کلرور پتاسیم را میتوان به سولفات پتاسیم تبدیل نمود مزایای آن صرفه جویی ارزی می باشد . کلرور پتاسیم را می توان به نیترات پتاسیم تبدیل نمود که این کود برای مصرف در مزارع نیشکر- گلخانه ها و به صورت سرک (همراه با آب آبیاری) مصرف می شود.
از کود کلرور پتاسیم میتوان برای تهیه کود کامل ماکروی گرانوله استفاده نمود که می توان درمزارع (قبل از کاشت) و درختان میوه (چال کود) استفاده نمود.

2- سولفات پتاسیم

در زمانی که یون کلر برای گیاه زیانبار باشد بهتر است پتاسیم به صورت سولفات استفاده شود. این کود از اثر اسید سولفوریک بر کلرور پتاسیم بدست می آید سولفات پتاسیم محتوی 41 تا 44 درصد پتاسیم می باشد و در دمای معمولی 12 درصد حل می شود.

3-نیترات پتاسیم

دارای 38 درصد پتاسیم و 14 درصد ازت بوده حلالیت آن در آب و در دمای معمولی 35 درصد است نیترات پتاسیم از اثر اسید نیتریک بر کلرور پتاسیم حاصل می شود.

4- سولفات پتاسیم منیزیم

از جمله کودهای پتاسه ای هستند که دارای سولفات - پتاسیم- منیزیم و کلر می باشند سولفات مضاعف پتاسیم منیزیم دارای 24 درصد پتاسیم (k2o) 10 درصد منیزیم و 48 درصد گوگرد این کود در آب قابل حل بوده و بصورت سرک مصرف می شود
این کود محتوی گوگرد به صورت سولفات - پتاسیم - منیزیم - کلر بوده و مشخصات فنی آن نیز صرف نظر از مقدار کم عناصر غذایی آن در مقایسه با سولفات مضاعف پتاسیم منیزیم محتوی کلر بوده و بصورت معدنی استخراج می گردد.

عوارض کاهش پتاسیم در گیاه:

1- کربن گیری:

کمبود پتاسیم یاعث تقلیل کربن گیری و آزاد شدن اکسیژن می گردد. بدون پتاسیم تأثیر نیز کاهش می یابد . پتاسیم دارای دو نقش مجدد درکربن گیری است . نقش اصلی آن در متابولیسم پروتئین دخالت دارد و دیگری مربوط به فعال کردن آنزیم هاست.

2- تنفس:

کمبود پتاسیم باعث کاهش تنفس در گیاه می شود.

3- متابولیسم مواد هیدروکربنی:

گیاهی که دارای کاهش پتاسیم است در اسفناج خود مقدار زیادی نشاسته و قند ذخیره می کند. تجمع هیدروکربن در گیاه مبتلا به کمبود پتاسیم به آن علت است . که موارد ساخته شده نمیتوانند برای ساخت پروتئین جدید و یا نسوج جدید به کار روند.

4-متابولیسم ترکیبات ازت:

مقدار پروتئین دربرگهای جوان گیاهان مبتلا به کمبود پتاسیم بسیار کمتر از گیاهان سالم است و در کمبود شدید تولید پروتئین به طور کلی متوقف می شود در زمان کمبود فعل و انفعالات به طرف تجزیة پروتئین پیش می رود.

5-تشکیل اسیدهای آلی:

اسیدهای آلی از جمله مالئیک و سیتریک و ترکیبات ازتی غیر پروتئینی از جمله اسیدهای آمینه و آمیدها درزندگی گیاه نقشهای مهمی دارند . اسیدهای آلی قسمت مهمی از سیتوپلاسم راتشکیل می دهند. این اسیدها درظرفیت تبادلی ریشه - نسبت به کاتیونها در سلول گیاه تأثیر دارند و همچنین باعث تنظم PH سلول میگردد.

6-سیستم سلولی و رشد:

وقتی پتاسیم در گیاه کم باشد این عنصر از برگهای پیر به برگهای جوان انتقال و ازآنجا به نقاط روینده می رود.
میزان پتاسیم در رشد به این دلیل قطعیت دارد که این عنصر درساخت مواد هیدروکربن دار و پروتئین نقش موثری دارد

7-مقاومت به استرسهای محیطی:

پتاسیم نقش مهمی در بیماریهای پارازیتی و غیر پارازینتی در گیاه دارد عده ای تصور می کنند که اثر k بیشتر در تولید سلولهای اپیدرمی با دیواره ضخیم می باشد که در مقابل بیماری مقاومت بیشتری می کند.

نقش پتاسیم در انسان

پتاسیم با سدیم در تنظیم تعادل آب بدن و طبیعی کردن ضربان قلب همکاری می کند اگر تعادل پتاسیم و سدیم حفظ نشود اعمال اعصاب و عضلات دچار اختلال می شود. میزان 900 میلی گرم پتاسیم دریک رژیم سالم کافی به نظر می رسد فشارهای روحی و بدنی می تواند به کمبود پتاسیم منجر بشود پتاسیم با رساندن اکسیژن به مغز به کارکرد مغز کمک میکند. پتاسیم در دفع مواد زائد بدن و در پایین آوردن فشار خون مؤثر میباشد .ورم و قند خون از علائم کمبود پتاسیم در بدن می باشد - مرکبات - سبزیجات که برگ پهن دارند شاهی- برگهای نعناع - تخمه آفتابگردان - موز و سیب زمینی منابع خوبی از پتاسیم می باشند.

زمان مصرف کودهای پتاسه

علی رغم حلالیت و تحرک نسبتاً زیاد کودهای پتاسه این نوع کود قبل از کاشت در زمین پخش و با شخم زیر خاک برده شود ولی مصرف این نوع کودها در خاک های سبک حتماً بایستی بصورت تقسیط (حداقل دوبار) افزایش یابد .

(0)
هیچ دیدگاهی وجود ندارد