Current PHP version: 5.6.40
هیچ محصولی وجود ندارد
مجوز ها
سایت های مفید
برچسب ها
با استفاده از گروه بندی های ذکر شده و درنظر گرفتن عواملی متل نحوه مصرف، گیاهان باغبانی را به چهار دسته کلی میوه، سبزی، زینتی و متفرقه به شرح زیر تقسیم میکنند.
از نظر گیاه شناسی، میوه عبارت است از تخمدان رشد کرده و تکامل یافته یک گل که ممکن است با برخی از قسمتهای دیگر گل همراه باشد. از نظر باغبانی، میوه عبارت است از قسمت گوشتی و خوراکی یک گیاه جند ساله که بطور معمول بصورت تازه مصرف میشود و در بوجود آمدنش قسمتهای مختلف گل تاثیر مستقیم دارند. میوه ها از نظر نیازهای دمایی به دو دسته تقسیم میشوند: میوه های مناطق معتدله و میوه های مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری.
میوه های مناطق معتدله همگی خزاندار بوده، برای رشد دوباره احتیاج به یک دوره سرمای زمستانه دارند تا از حالت خفتگی بیرون آیند. میوه های مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری ممکن است همیشه سبز و یا خزاندار باشند و بیشتر در مناطق گرم و نیمه گرم میرویند. و آنهایی که از این گروه خزاندار هستند به سرمای بسیار کمی نیاز دارند. هریک از دو گروه فوق، بر اساس عادت رشد و نوع میوه ای که بوجود می آورند، به گروههای متفاوتی به شرح زیر تقسیم میشوند:
مهم ترین ریز میوه ها عبارت اند از:
قسمت خوراكی سبزیها، بر حسب نوع، ميتواند از ريشه تا گل را در برگيرد، به همين دليل، بر اساس مجموعهای از قسمت خوراكی، نحوه زندگی و خويشاوندی علمی، سبزیها را به گروههای زير تقسيم مينمايند:
الف- تيره سوسن سانان(Liliaceae):مانند مارچوبه
ب- تيره چغندر سانان(Chenopodiaceae):مانند چغندر سالادی، چغندر برگی و اسفناج
پ- تيره چتر سانان(Umbeliferae):مانند كرفس و جعفری
ت- تيره كلاهپرك سانان(Compositae):مانند آرتيشو، كنگر، كاسنی و كاهو
ث- تيره هفت بند سانان(Polygonaceae):مانند ريواس
ج- تيره چليپا سانان(Cruciferae):مانند كلم تكمه، كلم پيچ، كلم گل، شاهی (تره تيزك) و شلغم
الف- تيره نسرين سانان(Amary llidaceeae): مانند چغندر لبویی
ب- تيره سوسن سانان: سير، پياز، موسير و پيازچه
پ- تيره چليپا سانان: مانند ترب اسبی، تربچه و شلغم
ت- تيره نيلوفر سانان(Convolvulaceae): مانند سيبزمينی شيرين
ث- تيره چتر سانان: مانند هويج، كرفس قمری، جعفری ريشه بلند
ج- تيره كلاهپرك سانان: مانند سيبزمينی ترشی
چ- تيره سيبزميني سانان: مانند سيبزميني
الف- تيره گندمسانان: مانند ذرت بلال
ب- تيره لوبياسانان: مانند لوبيا چشمبلبلی، باقلا، لوبيا آمريكايی، نخود فرنگی، عدس، نخود ايرانی و ماش
پ- تيره سيبزمينی سانان: بادمجان، فلفل سبز و گوجه فرنگی
ت- تيره كدوسانان: مانند كدومسمايی، كدو تنبل، كدوحلوايی، طالبی، هندوانه، گرمك، خربزه و خيار چنبر
در جدول زير، سبزیها بر حسب درجه پايداری شان نسبت به سرما گروه بندی شدهاند. تمام گياهان نامبرده در اين جدول به جز آنهايی كه جزو تيره گندم سانان، سوسنسانان و نسرين سانان می باشند، دولپهای هستند. اين تقسيمبندی بر حسب قابليت جوانه زدن بذر در دماهای مختلف میباشد. بطور معمول در هنگام سرما، گياهان فصل گرم رشدشان متوقف شده، در سرمای شديد و يخبندان از بين ميروند. جدا كردن سبزيی های مقاوم از نيمه مقاوم فقط از روی جوانه زدن بذر آنها در دماهای مختلف و قدرت مقابله آنها با سرما، فقط در زمانی كه گياه كوچك است، مقدور ميباشد و پس از آن كه گياه بزرگ شد ديگر تابع اين قانون نيست. برای مثال هويج و چغندر، با وجودی كه جزو دسته نيمه مقاوم هستند، ميتوانند زمستان را درون خاك باقی بمانند زيرا خاك، براي ريشه آنها حكم عايقی حرارتی دارد كه ريشه را در برابر سرما حفظ می كند.
گیاهانی که برای زیبایی شاخساره، گل و یا میوه شان مورد استفاده قرار میگیرند گیاهان زینتی نامیده میشوند. شامل دسته های زیر است:
مانند گل استکانی، گل انگشتانه، گل خطمی
مانند آهار، اطلسی، مروارید.
شامل گیاهانیست که جزو گیاهان باغبانی محسوب میشوند، ولی در هیچ یک از سه دسته پیشین نمیگنجند و شامل گروههای زیر است: