Current PHP version: 5.6.40
دانلود آموزش آفات، بيماري ها و علف هاي هرز سيب
دانلود آموزش آفات، بيماري ها و علف هاي هرز سيب نمایش بزرگتر

دانلود آموزش آفات، بيماري ها و علف هاي هرز سيب

دانلود آموزش آفات، بيماري ها و علف هاي هرز سيب

بیماری ها، آفات و علف های هرز سیب از مشکلات همیشگی باغداری بوده و هست، برای برداشت محصول حداکثر کنترل و مبارزه با عوامل بیماری زا و آفات لازم می باشد.

جزییات بیشتر

امتیاز خرید
با سفارش این محصول شما 8  امتیاز دریافت میکنید
ارزش امتیاز دریافتی:  1,200 تومان
حد اکثر تخفیف قابل استفاده برای این محصول 8 امتیاز که برابر است با 1,200 تومان

7,900 تومان بدون مالیات.

اطلاعات بیشتر

آفات، بيماري ها و علف هاي هرز سيب

(این توضیحات صرفا جهت افزایش اطلاعات کاربران می باشد و با مطالب درون پکیج های آموزشی متفاوت است)

کرم سیب:

حشره کامل شب پره ای است که با بالهای جلویی به شکل ذوزنقه و به رنگ خاکستری است روی بالهای جلویی سه نوار موج دار به رنگ قهوه ای دیده می شود.در انتهای بالهای جلویی یک لکه درشت قهوه ای رنگ وجود دارد که اطراف این لکه قهوه ای یک هاله طلایی دیده می شود.اطراف بالهای عقبی پر از ریشک می باشد. این آفت در همه جا حضور داردمیزبان اصلی درخت سیب ولی به گلابی هم حمله می کند.در مواردی درختان انار ،گردو،آلبالو،گبلاس و هلو هم مورد حمله قرار گرفته اند.
هدف اصلی آفت تغذیه دانه سیب است و به همین خاطر پوست را سوراخ کرده و دالانهایی را به طرف دانه حفر می کند و در هنگام حفر تا حدودی از قسمتهای گوشتی تغذیه می کند و فضولات لاروی به بیرون ریخته می شوند و این میوه ها از درخت میریزند. البته لاروهای خارج شده مختصر تغذیه ای از برگها دارد و بعد از 48 ساعت خود را به میوه می رساند.
روشهای مبارزه با این آفات عبارتند از:1)شخم زدن2)هرس کردن3)از بین بردن علفهای هرز4)جمع آوری میوه های آلوده5)استفاده از سموم شیمیایی همانند سموم زولون(5/1 در هزار)،گزرانتیون (2 در هزار)،دیازینون(5/1 درهزار) که زمان مبارزه با استفاده از اطلاعیه های بیش آگاهی صورت می گیرد.

لیسه سیب:

حشره کامل شب پره ،بالهای جلویی دراز باریک،بر روی بالهای جلویی به طور متوسط 19-18 عدد خال سیاه وجود دارد .این آفت در اکثر مناطق سیب کاری وجود دارد.میزبان اصلی درخت سیب ،ولی به گلابی ،آلو،بادام،زردآلو،به،زالز الک و حتی بید حمله می کند.لاروها در کلیه قسمتهای برگ تغذیه می کنند و فقط رگبرگها باقی می گذارند و تارهایی را دوردرخت می تنند در صورت شدت ،درخت عاری از برگ می شود و چنین درختانی ضعیف شده،میوه ها ریخته و در صورت باقی ماندن بر روی درخت کوچک و غیر قابل استفاده می شوندو در صورت شدت حمله گاهی اوقات تغذی لاروها از میوه ها مشاهده می شود.
سموم مورد استفاده علیه این آفت مالایتون(2در هزار)،دیازینون(1در هزار)زولون(5/1 در هزار)که زمان استفاده از این سموم پس از متورم شدن جوانه ها و قبل از باز شدن گلهاست.

کرم سفید ریشه:

سوسکی با رنگ سوسکی با رنگ قهوه ای و در سطح بالپوشها لکه های سفید متعددی جلب توجه می کند.این آفت در بیشتر استانها دیده شده و به گیاهان مختلف از جمله سیب ،به،زردآلو،آلو،حمله ور می شود.اغلب از ریشه ها تغذیه کرده و باعث خشک شدن گیاه می شود.
روشهای مبارزه با این آفت عبارتند از 1)شخم عمیق2)از بین بردن علفهای هرز3)روش شیمیایی که در اینجا 4 تا 5 گرم پودر دمازینون را در هر متر مربع خاک می باشند که پس از پاشش آبیاری صورت می گیرد که معمولا این کار در اوائل بهار و اوائل تابستان صورت می گیرد.

سوسک شاخه بلند رزاسه:

حشره به رنگ تیره ،شاخکها درازتر از طول بدن ،این آفت در بیشتر استانها دیده شده و به سیب،گلابی،به ،گیلاس،هلو،زردآلو،بادام حمله می کند.لاروهای این آفت با حرکت در داخل چوب سبب قطع شاخه های چند ساله و تنه های بسیار جوان می شوند.در این شاخه ها لاروسوراخی ایجاد کرده و فضولات خود را که به صورت خاک اره می باشد به بیرون می ریزد این آفت به درختانی بیشتر حمله می کند که جوان هستند.با توجه به اینکه آفت مزبور اغلب به درختان تشنه ،کم آب و ضعیف حمله می کند لذا با افزایش رطوبت خاک با آبیاری های منظم و نیز دادن کودهای حیوانی و شیمیایی مناسب می توان تا حدود زیادی درختان میزبان را حمله آن در امان نگه داشت.همچنین با قطع و شوزاندن شاخه های آلوده می توان جمعیت آفت را کاهش داد.برای سمپاشی این آفت اولین سمپاشی در اول تیرماه انجام و برای کسب نتیجه موفقیت آمیز دومین سمپاشی به فاصله 15-10 روز بعد تکرار می گردد برای سمپاشی بایستی از سموم نفوذی قوی نظیر گوزانتیون استفاده نمود.

(این توضیحات صرفا جهت افزایش اطلاعات کاربران می باشد و با مطالب درون پکیج های آموزشی متفاوت است)

سرخرطومی سیب:

این آفت دارای خرطوم می باشد رنگ عمومی بدن قهوه ای و توسط موهای نرم و ریز به رنگ سفید مایل به زرد پوشیده شده است.میزبان اصلی سیب ولی روی گلابی هم دیده شده است.لارو با تغذیه از محتویات داخل گل آن را خالی کرده و در ناحیه تخمدان مستقر می شود این حشره قبل از تخمگذاری تا حدودی نیز از جوانه،برگ و گلهای کاملا بسته و حتی شاخه های بسیار کوچک حامل جوانه های گل و برگ تغذیه می کند. در سالهای طغیان شدید آفت مناسب ترین زمان سمپاشی هنگام ظهور حشرات کامل و فعالیت تغذیه ای آنها که مصادف با تورم جوانه ها است می باشد برای مبارزه شیمیایی می توان از سموم دیازینون (1 در هزار)و زولون(5/1 در هزار)استفاده کرد در واقع سمپاشی در مرحله غنچه قبل از باز شدن گلها صورت می گیرد.

شته مویی سیب:

بدن این شته پوسیده از ترشحات مویی ،سفیر رنگ،پنبه ای می باشد.در بیشتر استانها دیده شده است.میزبان اصلی درخت سیب است ملی به ندرت روی گلابی هم دیده می شود. این آفت روی تنه،شاخه،طوقه و ریشه درخت سیب استقرار یافته و در اثر تغذیه از گیاه و ترشح مواد بزاقی قسمتهای مورد حمله تغییر شکل یافته و متورم می شود.این محلهای متورم به تدریج ترک برداشته و شکاف طولی و عرضی ایجاد می شود.شاخه های موجود در در قسمت بالایی محل خسارت دیده خشکیده و این خشکیدگی به تدریج تمام درخت را فرا می گیرد.در صورت له شدن بدن شته مایع قرمز رنگی خارج می شود. در صورت وجود آفت می توان سمپاشی را شروع کرد که از سموم دیازینون(1 در هزار)متاسیستوکس(1در هزار)استفاده کرد.

بیماریهای سیب:

سفیدک سطحی سیب:

هر کجا که سیب کشت می شود این بیماری نیز وجود دارد . علائم سفیدک سطحی روی برگها به صورت لکه های خاکستری تا سفید ظاهر می شود و برگهای جوان دچار پیچیدگی شده و نهایتا خشک می شود و در اثر آلودگی شکوفه ها و گلبرگها چروکیده و کاسبرگها گوشتی و کلفت می شوند و توانایی تشکیل میوه را از دست می دهند روی سر شاخه ها منظره سفید رنگی ایجاد می شود رشد این شاخه ها متوقف می شود.حالت شبکه ای چوب پنبه در سطح میوه ها دیده می شود از روشهای مبارزه با این بیماری می توان به 1)هرس شاخه ها و سرشاخه ها 2)ارقام مقاوم مانند سیب زرد لبنانی ،(لیشنر،گلدن)3)استفاده از قارچ کش های گوگرد،کاراتان ،که زمان استفاده از آن نوبت اول هنگام تورم جوانه ها ،نوبت دوم بعد از ریزش گلبرگها و نوبت سوم بستگی به شرایط جوی دارد.

لکه سیاه سیب:

از لحاظ اقتصادی مهمترین بیماری سیب است این بیماری در مناطقی که آب و هوای نیمه خشک دارند کمتر شایع است ولی در مناطقی که بهار خنک و مرطوبی دارند خسارت بیماری شدید بوده است.اساسا خسارت بیماری به دو صورت است
1)کاهش بازار پسندی میوه ها به سبب وجود لکه های سیاه یا تغییر شکل میوه ها
2)نابودی کامل درخت در 3-2 سال متوالی ابیدمی شدید
در ابتدای بهار قبل از باز نشدن شکوفه ها اولین جایی که آلوده می شود کاسبرگهای گل سیب است.کاسبرگها به رنگ سبز زیتونی در آمده و از این طریق میوه ها و برگهای جوان نیز آلوده می شوند .لکه ها ابتدا در سطح زیرین برگهای جوان مشاهده می شوند وبا بازتر شدن برگها هر دو سطح آنها آلوده می گردند.لکه های اولیه ،مخملی و به رنگ سبز زیتونی تا قهوه ای و با حاشیه نا مشخص می باشند. به تدریج حاشیه لکه ها واضح شده و ممکن است چند لکه به هم چسبیده و به رنگ سیاه درآیند .اگر تعداد لکه ها زیاد باشد یرگها بد شکل و پیچیده می شوند و معمولا ریزش می کنند. آلودگی دمبرگ موجب ریزش برگ قبل از تکامل آن می گردد. لکه روی میوه ها ابتدا مشابه لکه های روی برگها است بعدا قهوه ای ،سیاه و چوب پنبه ای می شوند.میوه های آسیب دیده بد شکل و پیچ خورده هستند،معمولا این میوه ها ترک می خورند و زود می ریزند .آلودگی دم میوه موجب ریزش میوه قبل از رسیدن آن می گردند.از روشهای مبارزه با این بیماری می توان به 1)شخم زمستانه و زیر خاک کردن بقایا2)پاشیدن کودهای نیتروژن دار(اوره) در پاییز روی برگهای ریخته شده در کف باغ 3)پاشیدن قارچکشهایی مانند بنومیل در آخر فصل (قبل از خزان)روی برگهای درخت یا بعد از خزان روی برگهای کف باغ 4)تنظیم فاصله درختان هنگام کاشت و هرس مرتب آنها 5)استفاده از قارچکشهایی مانند دودین(1 در هزار)،کاپتان(3 در هزار )،بنومیل (5% در هزار).حداقل سه بار سمپاشی صورت می گیرد نوبت اول از تورم جوانه ها تا قبل از باز شدن گلها،نوبت دوم بعد از ریختن گلها و نوبت سوم 10 روز بعد.

(این توضیحات صرفا جهت افزایش اطلاعات کاربران می باشد و با مطالب درون پکیج های آموزشی متفاوت است)

شانکر سیتوسبورایی سیب:

بارزترین علائم این بیماری عبارتند از شانکر هایی که روی تنه و شاخه های قطور بوجود می آیند.قیل از پیدایش شانکرها ابتدا محل تغییر رنگ داده و نرم می شود سپس بافت آسیب دیده در مرکز فرو رفته و نشست می کند و حاشیه آن برجسته می شود.در اثر پیشرفت لکه ها بزرگتر و فرورفته تر می شوند و رنگ آن قهوه ای می شود و سرانجام پوست قسمت آلوده می خشکد و به دنبال آن ترکها و شکافهایی روی پوست خشکیده شانکر ایجاد می شود و پوست شانکر در مرکز شانکر زیر و پوسته می شود در صورت گسترش شانکر در تمام درخت موجب مرگ درخت می گردد و توده اسپور قارچ به صورت فتیله یا قطره از دهانه شانکر خارج می شود از روشهای مبارزه و پیشگیری می توان به 1)خذف اندامهای آلوده و بیمار2)تراشیدن شانکرو یاسمان آن 3)سمپاشی با بنومیل (7% در هزار در سه نوبت،محلول بر دو درصد(2-1 نوبت)که پاییز پس از ریزش برگها و زمستان اواخر بهار صورت می گیرد.

 

تقويم مبارزه با آفات و بيماريهای درخت سيب

 اسفند:

سمپاشي  3 در هزار تركيبات مس  بعلت شيوع شانكر سيتوسپرايي در درختان سيب

روغن ولك  (بميزان 1- 1.5 ليتر در 100 ليتر آب)  همراه  حشره كش  و تخم كش كنه

افزودن يكي از حشره كش هاي زير :

  حشره كش ديمتوات  ( بميزان  100 س سي در 100 ليتر آب )  و يا آدميرال ( نيم در هزار )  ويا  اتيون  و يا  دورسبان  ( 5/1 در  هزار ) و يا  ديازينون ( يك در هزار )  

تخم كش زمستانه كنه   مثل  آپولو ( نيم در هزار ) و يا نئورون ( يك در هزار)  نيسورن(نيم در هزار)                               

فروردين :

براي پيشگيري از بروز بيماري لكه سياه سيب سمپاشي هاي زير ضروري است :

الف )   هنگام تورم جوانه تا قبل از گلدهي

  سمپاشي با يكي از قارچ كش هاي زير :

  توپسين ام ( 0/75 در هزار)   يا   دودين ( يك در هزار ) يا    كاپتان ( سه در هزار )    يا   استروبي ( 0/2در  هزار )   يا   بنوميل ( 0/5 در هزار ) يا   فيلينت (   0/2  در هزار )  يا   بايكور   (يك در هزار )  

توجه1:اختلاط سموم قارچ كش و تهيه محلول تركيبي با توجه به سازگاري آنها   مثل تركيب دودين با كاپتان   ميتواند در كنترل  بيماريها بيشتر مثمر ثمر باشد.

توجه 2 : اضافه كردن حشره كش كنفيدور به نسبت  0/5 در هزار براي مبارزه با شته   در نواحي آلوده توصيه ميگردد.

توجه 3 : در بروشور سم  توپاس و انويل در ايران  براي مبارزه با سفيدك حقيقي توصيه شده ولي نظر كارخانه سازنده اين سموم بر لكه سياه سيب نيز موثر است

 توجه4: سمپاشي قارچكش روي خاك زير درختان بر روي بقاياي باقي مانده از سال قبل خيلي مهم و مؤثر است.

ب) بعد از ريزش  دو سوم  گلبرگها

سمپاشي با يكي از قارچ كش ها  فوق الذكر

ارديبهشت :   

ج) ده روز پس از سمپاشي دوم

سمپاشي با يكي از قارچ كش ها فوق الذكر

توجه 5: براي جلوگيري از مقاومت قارچها رعايت تنوع سم الزامي است.

توجه6: در صورت بارندگي زياد تكرار سمپاشي با قارچكشها به فاصله ده روز ضروري است.

توجه 7: بعلت بروز عفونت لكه سياه سيب حتما" لازم است بعد از گذشت 36 ساعت از بارندگي

سمپاشي صورت گيرد.

خرداد :

سمپاشي بر عليه كرم سيب  ( نسل اول )  و  پروانه مينوز

با يكي از حشره كشهاي:

ديازينون ( يك در هزار )   يا  فن والريت  ( 0/75 در هزار )   يا  استامي پرايد ( 0/5 در هزار )   يا  مچ ( يك در هزار )    يا    كاليپسو (  0/2  در هزار )  يا  سايپرمترين 40%  ( 75 سي سي در هزار ليتر آب )  زولون  ( 1/5 در هزار )  يا دانيتول ( يك در هزار )

به همراه كود مايع   ( داراي ازت بيشتر )                        

تير :

در صورت ظهور كنه قرمز اروپايي

سمپاشي با  كنه كش هاي جديد  باروك ( نيم در هزار )  و يا انويدور  ( نيم در هزار )     يا  تركيب اورتوس ( فن پيروكسي ميت ) و امايت ( پروپار‍يت ) به نسبت  نيم در هزار از هركدام  يا  پرايد (فنازاكويين )  ( به نسبت نيم در هزار )   يا  آبامكتين ( يك در هزار )  يا    پروپال ( يك در هزار )  يا   نئورون  ( يك تا  يك و نيم در هزار )  يا دانيتول ( دو در هزار )

بهمراه كود مايع  ( 20 – 20 – 20 )

محلول پاشي كلرور كلسيم

توضيح 1: در صورت طغيان آفت كنه  سمپاشي به فاصله ده روز تكرار شود.

توضيح2 :  تركيب سه كنه كش امايت - اورتوس - آبامكتين  به نسبت يك در هزار اثر بخشي فوق العاده در كنترل آفت دارد.

توضيح3 : كنه كش هاي جديد باروك و و انويدور به سبب اثرگذاري بر سنين مختلف كنه به مدت طولاني ( حدودا" 2 ماه ) جمعيت كنه را كنترل ميكنند بنابراين ارجحيت دارند.

توضيح 4: به تجربه  ، افزودن كمي تايد يا مايع ظرفشويي (نيم ليتر در هزار ليتر آب ) به كنه كشهاي معمولي  خاصيت كنه كشي را به جهت خاصيت پخش كنندگي محلول افزايش ميدهند .

مرداد :

سمپاشي  بر عليه  كرم سيب  ( نسل دوم )

با يكي از حشره كش هاي فوق الذكر در بالا

افزودن كود  مايع  ( داراي كود پتاس بيشتر ) جهت رنگپذيري بهتر ميوه سيب

آبان :

براي پيشگيري بيماريهاي قارچي ( لب شتري و غربالي )

سمپاشي با تركيبات مس بعد از ريزش برگها

به نسبت سه تا پنج در هزار

(این توضیحات صرفا جهت افزایش اطلاعات کاربران می باشد و با مطالب درون پکیج های آموزشی متفاوت است)

برچسب ها

مقالات مرتبط