Current PHP version: 5.6.40
هیچ محصولی وجود ندارد
چاپر برای چیدن ذرت و سیلاژ کردن آن کاربرد دارد.
این چاپر ها نتیجه سال ها تحقیقات گسترده در زمینه صنعتی سازی ادوات کشاورزی می باشند.
با توجه به توان این چاپر کشاورزان نیاز به ایجاد مسیر جهت چیدن ذرت نداشته و خود دستگاه این مهم را انجام خواهد داد.
(این توضیحات صرفا جهت افزایش اطلاعات کاربران می باشد و با مطالب درون پکیج های آموزشی متفاوت است)
چاپر برای چیدن ذرت و سیلاژ کردن آن کاربرد دارد.
این چاپر ها نتیجه سال ها تحقیقات گسترده در زمینه صنعتی سازی ادوات کشاورزی می باشند.
با توجه به توان این چاپر کشاورزان نیاز به ایجاد مسیر جهت چیدن ذرت نداشته و خود دستگاه این مهم را انجام خواهد داد.
عرض کاری این چاپر ها 1.25 متر است که بطور همزمان دو ردیف ذرات را در یک مرحله می چیند.
این دستگاه را هم می توان در کنار و هم پشت تراکتور بست.
کانال پرتاب قابلیت چرخش 360 درجه را داراست که این امر به جمع آوری بهتر ذرت ها کمک ویژه خواهد کرد.
4 عدد ناخن هدایت کننده در جلوی دستگاه ذرت ها را به داخل هدایت می کنند.
به دلیل خشک سالی های اخیر و حتی پیش تر ، با توجه به اقلیم جغرافیایی و شرایط آب و هوایی و قرار گرفتن فلات ایران در ناحیه خشک و نیمه خشک،مراتع و علفزارهای انبوه با دسته های متنوع و خوش خوراک گیاهی از دسترس دامپروری خارج شده است . لذا بخش عمده غذای دام را کاه و کلش با مقدار محدودی یونجه تشکیل می دهد.
چند سالی است کنسانتره با همه توصیفاتی که همه دست اندرکاران آگاهند به کمک تبلیغات سبوس یارانه دار به سبد تغذیه دام اضافه شده است که گهگاه به تنها خوراک دام در نبود حتی کاه تبدیل می گردد و این در حالی است که حداقل مصرف ماده خشک برای سلامتی دستگاه گوارش و تولید شیر در حد استعداد طبیعی 3 درصد وزن دام می باشد. یعنی اگر دام را 400 یا 350 کیلوگرم به تقریب در نظر بگیریم ، گاو شیری لااقل به 12 کیلوگرم ماده خشک نیاز دارد.
با حساب سرانگشتی به راحتی می توان فهمید با کنسانتره موجود! و یونجه محدودیت دار چه به لحاظ تغذیه ای و چه به لحاظ صرف اقتصادی ، بدون کاه آن هم به مقدار انبوه نمی توان به ماده خشک مورد نیاز دست یافت.
کاه بجز مصرف محدود برای تامین الیاف موثر فیزیکی در گاوهای شیری و پرکننده در غذای تلیسه و گاو خشک ( حداکثر مصرف 2 کیلوگرم ) ، نقش و ارزش تغذیه ای دیگری بجز سیری فیزیکی و اشغال شکمبه و جلوگیری از مصرف خوراک با کیفیت برای افزایش تولید شیر ، سلامتی و ایمنیت بدن ، باروری و فعالیت طبیعی دستگاه تولید مثل و ... ندارد و این جاست که سیلاژ ذرت علوفه بصورت بسته بندی شده با مشخصاتی که در ادامه خواهد آمد ، نقش بسیار مهم و برجسته ای در تامین ماده خشک مصرفی دام پیدا می کند .
سیلاژ ذرت علوفه بسته بندی شده با ارزش غذایی بالاتر و بدون فساد ، دارای ماده خشک مناسب ، بدون افت پساب و بدون از دست رفتن ماده خشک ، تخمیر مناسب بدون سوختگی و بدون مواد سمی و کپک زدگی ، اقتصادی ترین انتخاب برای بهره وری و سودآوری واحدهای دامداری محسوب می شود.
(این توضیحات صرفا جهت افزایش اطلاعات کاربران می باشد و با مطالب درون پکیج های آموزشی متفاوت است)
سیلو کلمه ای است اسپانیایی به معنای انبار و زیر زمین و سیلو کردن عملی است که به وسیله آن، برخی از غذاهای دام در محلی محفوظ و حتی المقدور بدون هوا ، تحت تخمیر قرار گرفته و نگهداری می شوند. ارزش غذایی علوفه سیلو شده نسبتاً خوب و اتلاف آن نسبت به سایر روشهای نگهداری کمتر و بدین وسیله می توان غذای آبدار و ارزان قیمتی در اختیار حیوان قرار داد .
سیلاژ در نوعی تقسیم بندی بر اساس منشاء خوراک ،می توان در دسته مواد علوفه ای تقسیم کرد.
سیلاژ از تخمیر کنترل شده محصولات مرطوب مانند علوفه ذرت ، جو ، سورگوم ، یونجه و شبدر تولید و فرآوری می شود و خوراکی بی همتا برای انواع دام محسوب می شود. با کمک تخمیر ، این خوراک به مدت طولانی تر نگهداری می شود و حاوی مواد سودمند انرژی زا ، برای تقویت دام است . عامل کلیدی در تهیه سیلاژ مناسب ، تولید زیاد اسید لاکتیک در زمان کم و کاهش سریع PH در علوفه های سیلاژ شده می باشد . نتایج تحقیقات نشان می دهند که لاکتوباسیلوس ها ، میکروارگانیسم های غالب در علوفه های در حال رشد بوده و در تخمیر سیلو نقش اساسی دارند.
تخمیر در سیلاژ سبب می شود ، تا مدت ها بتوان از علوفه های سیلاژ شده استفاده نمود ، بدون آنکه ارزش غذایی علوفه زیاد تغییر کند . در ایران معمولا سیلاژها با گیاه ذرت خرد شده ( شامل ساقه، بلال و برگ ) تهیه می شود ، اما در کشورهایی که تولید یونجه زیاد بوده و خشک کردن آن با مشکلاتی روبرو می باشد ، سیلاژ یونجه ، جو ، سورگوم و شبدر نیز تهیه می گردد .
(این توضیحات صرفا جهت افزایش اطلاعات کاربران می باشد و با مطالب درون پکیج های آموزشی متفاوت است)
ما برآنیم با حذف سیلو و اقدام برای حفظ خوراک از هرگونه فساد و تولید علوفه با کیفیت هر چه بیشتر ، با ایجاد تحولی شگرف در صنعت دامپروری ، تضمین سلامت دام و بهره وری هر چه بیشتر ، به یاری دامداران عزیز کشورمان بشتابیم.
سیلو کردن علوفه های گوناگون برای تامین خوراک دام ، اکنون به صورت رایج ترین شیوه برای نگهداری علوفه در دامداری ها در آمده است . در پی بهبود در دامداری های صنعتی کشورمان در شهرهای بزرگ و شیوه نگهداری علوفه در سیلو در مقابل استفاده یا عدم استفاده از آن و یا حتی اغلب نداشتن کوچکترین اطلاعی در این باره در روستاها و مناطق دور افتاده، با تحول و دگرگونی چشمگیری همراه بوده است . به کارگیری شبوه بسته بندی سیلاژ ، به دامداران این امکان را داده است ، که نیاز گاوها و گوسفندان را برای تولید بالاتر ، آسانتر و سریع تر برآورده نمایند. علوفه ها ( ذرت علوفه ای و یونجه ) رطوبت نسبتا بالایی دارند که آنها را در برابر میکروبهای هوازی و بی هوازی ، آسیب پذیر می سازد. هرگاه روند دگرگونی های شیمیایی درون علوفه سیلو شده را به طبیعت واگذار کنیم ، امکان اتلاف ماده خشک ، فساد و کپک زدگی سیلاژ پیش می آید. نقش اساسی سیلاژ بسته بندی شده در تهیه سیلاژ ، کنترل روند تخمیر و پیشگیری از این ضایعات و گرفتاری هاست.
سیلاژ بسته بندی شده راهی است به سوی تامین ، بهبود تخمیر ، حفظ ماده خشک ، پیشگیری از فساد ، درجه هضم بالاتر و سرانجام تولید بالاتر شیر ، گوشت و بهبود باروری .
سیلاژ ذرت امروزه به صورت گسترده در سراسر جهان استفاده می شود و در بسیاری از مناطق به عنوان پایه تغذیه محسوب می شود . خصوصیات سیلاژ ذرت ، آن را به بهترین نوع سیلاژ تبدیل کرده است به صورتیکه از آن به عنوان شاه سیلاژ یاد می کنند.
مهمترین انواع غلات که به عنوان علوفه دامی مورد مصرف قرار می گیرند ، عبارتند از ذرت، ذرت خوشه ای، گاورس، جو و گندم چاودار. اکثر آنها معمولاً بصورت سبز و کمتر به عنوان علف خشک مورد استفاده قرار می گیرند.
در بین گیاهان علوفه ای، ذرت چه از نظر مقدار محصول و چه از نظر ارزش غذایی دارای اهمیت خاصی است. دانه آن به مصرف خوراک انسان و دام و علوفه سبز آن نیز به صورت سیلو شده ، یکی از بهترین غذاهای دامی است. در نقاطی که ذرت خوب رشد نموده و به حد کافی هم آبیاری شده باشد ، برای سیلو کردن بسیار مناسب است و چنانچه ذرت در مرحله مناسب چیده و با دقت فراوان سیلو گردد یکی از بهترین و ارزانترین غذاهای دامی خواهد بود. ذرت سیلو شده را تمام حیوانات با میل و اشتهای فراوان می خورند و در زمستان بهترین غذا برای گاو شیری، گاو پرواری و گوسفند است . علف سبز ذرت از نظر کارتن بسیار غنی است و قسمتهای خشکیده یعنی کلاله ها ، غلاف، برگهای خشک شده و قسمت تحتانی ساقه از نظر ویتامین D ، غنی است.
در ادامه وِیژگیهای سیلاژ ذرت علوفه بسته بندی شده در قالب موارد زیر ، به صورت جامع و مبسوط توضیح داده شده است که مطالعه آنها برای افزایش دانش و آگاهی دامداران عزیز ،حائز اهمیت خواهد بود.
(این توضیحات صرفا جهت افزایش اطلاعات کاربران می باشد و با مطالب درون پکیج های آموزشی متفاوت است)
کشت ذرت همه ساله رو به افزایش است و همین افزایش کشت باعث تحول در امر مکانیزاسیون کشت ذرت و برداشت آن شده است.ذرت بعلت وضع ساختمانی خاص خود احتیاج به ماشین برداشت مخصوص داشته و در بعضی موارد نیز می توان با افزایش دستگاه خاصی به کمباینهای معمولی آن را درو کرد همچنین برای برداشت ذرت علوفه ای جهت تغذیه گاوهای شیری و گوشتی با چاپریک ردیفه یا دو ردیفه بسیار معمول است چاپرها معمولاً یا کششی بوده و یا نیمه هیدرولیک می باشد و با شفت تراکتور کار می کنند. برای چاپر یک ردیفه تراکتور 65 قوه است و برای چاپر دو ردیفه تراکتور از 80 قوه اسب به بالا لازم است.
چاپرها دارای نوکی بصورت V می باشد که روی پاشنه در سطح زمین قرار گرفته و ساقه ذرت بین آنها قرار می گیرد این نوک V شکل مجهز به زنجیز خاردار می باشد که ساقه ذرت را با سرعت بطرف عقب می کشد. این زنجیر نباید خیلی کشیده یا باصطلاح سفت باشد بلکه باید به اندازه جای بازی داشته تا صدمه ای به چاپر وارد نیاید و یا خود زنجیر پاره نشود.
ساقه ذرت سپس توسط کاردهائی خرد می شود ( یا توسط کوبنده و ضد کوبنده) و قطعات خرد شده ساقه توسط بالا برهای مختلف بشکل (پیچ ارشمیدس و غیره) بالا برده شده و داخل تریلر یا کامیونت ریخته می شود. با چاپرهای یک ردیفه روزانه می توان 3-4 هکتار ذرت را درو کرده و برای سیلو آماده ساخت. رطوبت ساقه های خرد شده نباید بیش از 60 درصد هنگام سیلو کردن باشد والا سبب گندیدکی و فساد آن خواهد شد.