Current PHP version: 5.6.40
دانلود آموزش کولتيواتورها (ميان رديف، علف کن، کودکار) (دانشگاه تهران)
دانلود آموزش کولتيواتورها (ميان رديف، علف کن، کودکار) (دانشگاه تهران) نمایش بزرگتر

دانلود آموزش کولتيواتورها (ميان رديف، علف کن، کودکار) (دانشگاه تهران)

دانلود آموزش کولتيواتورها (ميان رديف، علف کن، کودکار) (دانشگاه تهران)

انواع کولتيواتور: پنجه غازی، وجین کن های دوار (کولتیواتورهای دوار)، کولتیواتور غلتان

جزییات بیشتر

امتیاز خرید
با سفارش این محصول شما 2  امتیاز دریافت میکنید
ارزش امتیاز دریافتی:  300 تومان
حد اکثر تخفیف قابل استفاده برای این محصول 2 امتیاز که برابر است با 300 تومان

1,900 تومان بدون مالیات.

اطلاعات بیشتر

 نقش کولتیواتورها در عملیات داشت محصول

(این توضیحات صرفا جهت افزایش اطلاعات کاربران می باشد و با مطالب درون پکیج های آموزشی متفاوت است)

کشاورزانی که دارای حداقل یک تراکتور متوسط می‌باشند قادرند با استفاده از یکی از انواع کولتیواتور اقدام به مبارزه با علف‌های هرز در جوی‌ها و کناره پشته‌ها نمایند

اگر چه با قراردادن بذر در خاک ظاهراً کار کشاورز سبک‌تر می‌شود اما به دلیل طولانی بودن زمان پرورش گیاه و نیز تمامی مخاطرات و مشکلاتی که در این بازه زمانی تا به دست آوردن محصول وجود دارد، گیاهان در حال رشد در معرض آسیب قرار داشته و نیاز به مراقبت‌های خاص دارند. مرحله «داشت» اگر چه امکان دارد به سختی عملیات «کاشت» نباشد اما کمتر از آن نیست چرا که هر گونه غفلت و یا از دست دادن زمان، می‌تواند منجر به از بین رفتن محصول و تحمیل خسارت به کشاورز گردد.

عملیات «داشت» برحسب نوع گیاه، زمان کاشت، اقلیم و شرایط جغرافیایی، ویژگی‌های خاک، آفات و بیماری‌ها، امکانات داشت، ماشین‌آلات و حتی شرایط مالی و اقتصادی کشاورز متفاوت است.

این عملیات داشت می‌تواند شامل:

1- سله شکنی 2- تنک کردن 3- وجین 4- سمپاشی 5- آبیاری و 6- کودپاشی باشد.

در اینجا فقط به یک مورد از عملیات فوق که نقش مهمی در حفظ و مراقبت و ادامه حیات محصول دارد می‌پردازیم، چرا که نسبت به سایر موارد از اهمیت بیشتری برخودار است.

تقریباً تمامی گیاهانی که از حالت وحشی خارج شده و توسط انسان، اهلی و به تولید انبوه رسیده‌اند، به علت تغییرات تدریجی ژنتیکی و یا کارهای اصلاحی که بر روی آنها به اجرا در آمده، قادر به رقابت با علف‌های هرز ـ که رقیبی واقعی و سرسخت هستند ـ نمی‌باشند. در بسیاری از موارد، بذور علف‌های هرز همزمان و یا قبل از ظهور محصول اصلی جوانه زده و به دلیل آنکه با کمترین مواد غذایی و آب، قابلیت رشد دارند، در شرایط وجود آب و غذای فراوان و نور و حرارت کافی، به سرعت رشده کرده و در اندک زمانی در صورت اهمال در مبارزه با آنها، بر محصول اصلی غلبه می‌کنند. این نکته را انسان‌های «کشاورز» از همان آغاز متوجه شده بودند و لذا به منظور حفظ دسترنج خود به مقابله با آنها برخاستند. بیرون آوردن چنین گیاهانی از خاک مجاور بوته‌های محصول اصلی اگر چه کار بسیار پرزحمتی بود اما با دست‌ها و انگشتان انسان‌ها به اجرا در می‌آمد تا فرصت کافی برای رشد محصول در مزرعه فراهم آید.

با کشف آهن توسط انسان و ساخت ادوات و ابزار کشاورزی از قبیل داس؛ بیل، کج بیل، فوکا و ...، مبارزه با علف‌های هرز آسان‌تر گردید و سرعت بیشتری پیدا کرد که هنوز هم در اکثر مناطق کشاورزی دنیا کماکان از این ابزار استفاده می‌شود.

با افزایش جمعیت و به دلیل نیاز بیشتر به مواد غذایی، مزارع بزرگ پا گرفتند. وسعت چنین مزارعی نیاز به افراد زیادی برای عملیات داشت را ضروری می‌ساخت و مبارزه با علف‌های هرز و نیز سایر کارها، هزینه زیادی جهت استخدام کارگر را به مالک زمین تحمیل می‌نمود. با اختراع انواع تراکتور و قدرت محرکه آنها، ابزار عملیات داشت نیز ساخته شد که انواع وجین کن یا کولتیواتور از آن جمله‌اند.

این ادوات به ویژه در کشت‌های ردیفی، کارایی خود را نشان دادند که در حال حاضر تقریباً در تمامی مزارع بزرگ چغندر، ذرت و سایر گیاهانی مانند انواع کلم، کاهو، هویج، پیاز و غیره از این ادوات استفاده می‌شود. تنظیم این ادوات متناسب با عرض جوی و پشته‌ها، عملیات وجین و از بین بردن علف‌های هرز را در کوتاه‌ترین زمان به اجرا در آورده و هزینه‌های کارگری را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.

کشاورزانی که دارای حداقل یک تراکتور متوسط می‌باشند قادرند با استفاده از یکی از انواع کولتیواتور اقدام به مبارزه با علف‌های هرز در جوی‌ها و کناره پشته‌ها نمایند.

چند نمونه از انواع کولتیواتور

(این توضیحات صرفا جهت افزایش اطلاعات کاربران می باشد و با مطالب درون پکیج های آموزشی متفاوت است)

کارخانه‌های سازنده دنباله‌بندهای کشاورزی بنا به سلیقه و طراحی‌های موردنظر خود، اقدام به ساخت انواع کولیتواتور نموده، لیکن این ادوات در اصل و اساس، مشابه یکدیگرند.

1- پنجه‌ غازی:

یکی از قدیمی‌ترین نوع وجین کن بوده که علت نامگذاری آن به دلیل شباهت تیغه‌ها با پنجه غاز می‌باشد. این وسیله را می‌توان در عقب، جلو و یا وسط تراکتور نصب کرد، اما بهترین وضعیت، نصب در عقب تراکتور در سه نقطه اتصال به منظور کنترل بهتر آن است. قبل از شروع کار باید متناسب با عرض جوی و پشته‌ها تنظیم گردیده تا بهترین نتیجه به دست آید.

این کولتیواتور می‌تواند هم زمان با ریشه کن کردن علف‌ها، عملیات سله شکنی و زیر و رو کردن خاک را نیز انجام دهد. در برخی از این نوع کولتیواتور، سپرهای محافظی به منظور جلوگیری از آسیب‌ وارد شدن به گیاه اصلی و یا به زیرخاک رفتن آن نصب می‌شود. تیغه‌های این وجین کن در وسط به طور کامل و در کناره به شکل نیم تیغه است که مماس با لبه پایین پشته‌ها حرکت می‌کند.

2- وجین کن‌های دوار (کولتیواتور دوار):

مجموعه‌ای از تیغه‌های خمیده‌ای که بر روی یک محور سوار شده و در هنگام حرکت تراکتور موجب کندن خاک و علف‌های هرز موجود در آن می‌شود. بسته به عرض جوی و پشته‌ها ، یک یا دو عدد از واحدهای این تیغه‌ها در محل موردنظر به کار گرفته می‌شوند. علاوه بر کندن علف‌های هرز، سطح خاک جوی‌ها و کناره پشته‌ها سله شکنی شده و شرایط تهویه و قابلیت نفوذ آن افزایش می‌یابد.

3- کولتیواتور غلتان:

چرخ‌های دندانه‌داری هستند که زاویه‌بندی آنها به گونه‌ای است که در هنگام حرکت، خاک و علف‌های کنده شده را به سمت کناره یکی از پشته‌ها هدایت می‌کنند، به این ترتیب خاک و علف‌های کنده شده به دو بخش تقسیم می‌شوند. کولتیواتورهای غلتان و دوّار باید با سرعت کافی در مزرعه به حرکت در آیند تا بازده لازم را ارائه دهند، چرا که با حرکت آهسته نتایج مطلوب به دست نمی‌آید.

استفاده از کولتیواتورها مانع از به کارگیری سموم علف کش و تولید آلایندگی در مزرعه و محیط زیست می‌شود ضمن آنکه این ادوات با زیر و رو کردن خاک، عملیات سله شکنی و نرم کردن آن را نیز انجام می‌دهند. همچنین با برگرداندن علف‌های هرز کنده شده به خاک موجبات افزایش هوموس آنرا نیز فراهم می‌آورند. انواع دیگری از کولتیواتور نیز وجود دارد که به منظور تسطیح خاک، خرد کردن کلوخه‌ها و یا اختلاط بقایای گیاهی با لایه‌های سطحی خاک مورد استفاده قرار می‌گیرند.

برچسب ها

مقالات مرتبط