Current PHP version: 5.6.40
هیچ محصولی وجود ندارد
کفشدوزک کريپتولموس تخم های خود را به صورت پراکنده روی برگ ها ی آلوده به شپشک آرد آلود و یا داخل کیسه های آفت می گذارد وتخم هایش پس از 6-7 روز تفریخ می شوند و سپس دوره لاروی حشره آغاز میشود.
(این توضیحات صرفا جهت افزایش اطلاعات کاربران می باشد و با مطالب درون پکیج های آموزشی متفاوت است)
کنترل بیولوژیک یعنی استفاده از پارازیتوئید ها،پرداتورها،پاتوژن ها،انتاگونیست هاو یا میکروارگانیزم های رقیب برای کاهش جمعیت یک افت به طوری که افت فراوانی کمتری داشته باشد و خساراتی کمتر از انچه ممکن بود وارد سازد.
حشرات بالغ کفشدوزک بیضی شکل با بالپوش های به رنگ سیاه براق که قسمت سر ،پیش قفسه سینه ،شکم و قسمت انتهایی بالپوشها زرد مایل به قرمز ،تخم ها بیضی شکل و لیمویی رنگ هستند، شکل لارو های اولیه کفشدوزک را با پوره های شپشک های آرد آلود اشتباه گرفته شود ولی رنگ واقعی آنها زرد مایل به سبز می باشد هم چنین لارو کفشدوزک ها از نظر اندازه بزرگ تر و دارای رشته های مومی بلند تر بوده واز تحرک بیشتری نسبت به پوره ها ی شپشک بر خوردار می باشند و دارای 4 سن لاروی هستند و از تفاوت دیگر کفشدوزک کریپتو لموس با شپشک آرد آلود در اندازه تخم آنهاست که تخم کفشدوزک کریپت بزرگتر و از نظر رنگ تخم های شپشک آرد آلود نارنجی رنگ هستند در حالی که همانطور که گفته شد تخم های کفشدوزک کریپتو لموس زرد لیمویی می باشد .
اندازه این حشره 5/3 میلی متر است ،جنس نر و ماد کفشدوزک را هم می توان از رنگ پاهای جلویی تشخیص داد به این نحو که اگر رنگ جفت پاهای جلویی حشره زرد باشد نر است و اگر سیاه باشد ماده است .
این حشره تخم های خود را به صورت پراکنده روی برگ ها ی آلوده به شپشک آرد آلود و یا داخل کیسه های آفت می گذارد وتخم هایش پس از 6-7 روز تفریخ می شوند و سپس دوره لاروی حشره آغاز میشود .لاروها هم از توده های تخم و هم از پوره های شپشک آرد آلود تغذیه میکنند پس از طی 4 سن لاروی که هر سن 2تا 5 روز (بسته به شرایط محیط که مناسب باشد یا نه )که معمولا 2تا 21 روز طول می کشد تا به پیش شفیرگی برود که در این سن حرکت کند میشود و در محیط آزمایشگاه در کناره یا وسط پتری قرار میگیرد این مرحله تقریبا 4 روز به طول می انجامد و تغذیه و تحرک آن کم میشود و موقعی که پوسته انتهای بد جمع میشود به مرحله شفیرگی وارد میشود، در حالت شفیرگی بدون تحرک و بدون تغذیه در پتری می ماند و این حالت 12 روز یا بیشتر طول میکشد بعد از طی مرحله شفیرگی حشرات بالغ از پوسته شفیره خارج می شوند و 5 روز نیاز به تغذیه دارد بعد از 5 روز جفت گیری انجام میشود و 24 تا 48 ساعت جفت گیری انجام میشود و طول دوره جفت گیری 30 دقیقه می باشد سپس مرحله تخم ریزی آغاز می شود از مرحله تخم تا مرگ حشره 3 الی 4 ماه طول میکشد (البته بسته به قدرت زیستی حشره و شرایط محیطی ممکن است بیشتر یا کمتر از 230 روز عمر کند ) معمولا ماده ها تا عدد یا 1000 بیشتر تخم میگذارند .
فرق شفیره و پیش شفیره در تحرک و تغذیه است پس از طی مرحله شفیرگی یک شکافی از قسمت قفسه سینه پوسته شفیرگی باز میشود و شما می توانید بدن حشره را ببینید ،رنگ بدن حشره بالغ طی تکامل از سبز به قهوه ای و سپس به سیاه تبدیل می شود،یک روز یعنی به مدت 24 ساعت حشره کامل در زیر پوسته شفیره باقی می ماند پس از تغییر رنگ از قهوه ای کاکائویی به سیاه از زیر پوسته خارج می شود.
(این توضیحات صرفا جهت افزایش اطلاعات کاربران می باشد و با مطالب درون پکیج های آموزشی متفاوت است)
شپشک های آرد آلود به صورت گسترده در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری جهان پراکنده هستند و خسارات فراوانی را به مرکبات و چای و گیاهان زینتی کشور وارد می کنند ،این گروه از این حشرات بدنی نرم ،بیضی شکل و پهن دارند و تقسیمات بین سر ،قفسه سینه و شکم در آنها مشخص نیست .ماده های کامل آن بیضی شکل و به رنگ صورتی روشن می باشند که ازگرد موی سفید رنگی پوشیده شده اند که از ترشحات آن ها می باشد در انتهای بدن در حشرات ماده بالغ توده ی پنبه ای شکل تشکیل می شود که همان کیسه تخم است هر حشره ماده تا 400 عدد تخم میگذارد طول دوره پورگی حدود 25 روز و سیکل زندگی آن 45 روز می باشد این حشره پلی فاژ است و به راحتی در انسکتاریوم روی میزبان های مختلف قابل تکثیر است در انسکتاریوم از میزبان های سیب زمینی جوانه زده و کدو حلوایی برای آلوده سازی و پرورش و تکثیر شپشک آرد آلود در شرایط آزمایشگاهی مناسب استفاده می شود این حشره دارای دگر دیسی ناقص است تخم آن بیضی شکل و به رنگ زرد کم رنگ تا نارنجی رنگ است و کوچکتر از تخم های کفشدوزک کریپتولموس ست همان طور که گفته شد کیسه تخم این حشرات در انتهای بدن آن هاست و توده ی پنبه ای شکل است و هنگامی که چند یا گروهی از شپشک های آرد آلود در کنار هم قرار بگیرند این توده درهم ادغام می شود .
واژه دموگرافی به معنی شناخت جمعیت (Demo جمعیت و Graph شناخت ) و به طور کلی یعنی تخمین کمی جمعیت .
جمعیت اولیه یا Cohort اولیه 100 تخم کفشدوزک کریپتولموس را که هم سن هستند را در 100 پتری گذاشته و هر روز زنده و مرده بودن آنها را مورد بررسی قرار میدهیم و هر روز طعمه مورد نیاز آنها را در اختیار آنها قرار می دهیم تا تبدیل به حشره کامل شوند سپس می توان جنسیت آنها را تشخیص داد این حشره دارای 3 جفت پا هست و همان طور که گفته شد از رنگ جفت پاهای اول جنسیت آن ها مشخص میشود، بعد از مشخص کردن جنسیت برای جفت گیری یک حشره نر و یک حشره ماده را در پتری کنار هم قرار میدهیم پس از جفت گیری تخم ها را بررسی کرده و شمارش میکنیم در همین حالدت عمر حشره ماده و نر را هم مورد بررسی قرار می دهیم تا زمانی که حشره بمیرد .
(این توضیحات صرفا جهت افزایش اطلاعات کاربران می باشد و با مطالب درون پکیج های آموزشی متفاوت است)
به منظور پرورش کفشدوزک کریپتولموس باید از انسکتاریوم استفاده نمود. دمای محیط برای تکثیر این حشره باید بین 20 تا 24 درجه سانتی گراد باشد و رطوبت نسبی محیط بین 60 تا 70 در صد باشد. به منظور پرورش حشره شکارگر از سیب زمینی و کدو حلوای استفاده می کنیم. عمل آماده سازی را در اتاق جداگانه انجام می دهیم بعد از آلوده سازی کفشدوزک را وارد اتاق آلوده به شپشک اردالود کرده کفشدوزک شروع به تغذیه و تولید مثل می کند و طول یک نسل کفشدوزک از زمان تخم تا زمانی که تخم گذاری می کند در دمای 23 درجه سانتیگراد 54 روز می باشد.
جمع آوری کریپتولموس به این صورت است که در هر بسته ای پلاستیکی که داری در پوش می باشد ، 25 عدد از کفشدوزک ها قرار می دهند سپس تیوب ها توسط نوارهای کاغذی آغشته به عسل برای تغذیه ی سوسک پر می شوند بعد از انتقال آنها امکان عرضه را دارند.
بهترین زمان رها سازی حشرات بالغ شکار گر در اواسط بهار همزمان با مساعد شدن شرایط جوی از نظر رطوبت و حرارت در صبح زود و یا هنگام غروب زمانی که کفشدوزک ها کمترین فعالیت را دارا باشند صورت می گیرد. عمل رها سازی در زمانی که حداقل 20 در صد بوته ها الوده به شپشک چای باشند انجام می شود.
کفشدوزک کریپتولموس مونتروزیری با نام علمی (cryptoloemus montrouzieri) از خانواده (eoecixelliolae)و از راسته (Coleoptera)