Current PHP version: 5.6.40
هیچ محصولی وجود ندارد
در پرورش طیور، تغذیه درست و تهیه خوراک مناسب، مهمترین نکته است. زیرا تغذیه خوب، سلامت طیور و بالاترین تولید گوشت و تخم مرغ را به همراه دارد. براى رسیدن به بالاترین تولید باید جیره غذایى طیور براساس نیازهاى غذایى حیوان باشد. این جیره غذایى براساس سن، جنس، نوع تولید و … تهیه مى شود.
در پرورش طیور، تغذیه درست و تهیه خوراک مناسب، مهمترین نکته است. زیرا تغذیه خوب، سلامت طیور و بالاترین تولید گوشت و تخم مرغ را به همراه دارد. براى رسیدن به بالاترین تولید باید جیره غذایى طیور براساس نیازهاى غذایى حیوان باشد. این جیره غذایى براساس سن، جنس، نوع تولید و … تهیه مى شود.
آزمایش هاى انجام شده نشان مى دهد که طیور، دست کم به چهل ماده غذایى ضرورى نیاز دارند. این ماده هاى غذایى باید به اندازه کافى و به نسبتى مناسب با یکدیگر در جیره غذایى طیور وجود داشته باشند. به طورى که بیشترین سرعت رشد، مناسب ترین تعداد تخمگذارى و تولید مثل را در طیور به وجود آورند. یک جیره غذایى خوب، بالاترین بازدهى استفاده از غذا را به دنبال دارد.
اکنون به برخى از این ماده هاى غذایى ضرورى تغذیه اى اشاره مى کنیم:
مواد غذایى ضرورى
الف- مواد انرژى زا
ماده هایى هستند که انرژى لازم را براى سوخت و ساز بدن فراهم مى کنند. این ماده ها، اصلى ترین قسمت جیره غذایى را تشکیل مى دهند. از سوختن کربوهیدرات هایى مانند نشاسته و چربى ها، انرژى لازم براى سوخت و ساز بدن فراهم مى شوند.
ب – پروتئین
این ماده، گران ترین و مهم ترین بخش جیره غذایى طیور است، جیره غذایى طیور باید پروتئین کافى و برابر با نیاز حیوان وجود داشته باشد. لازم است که اسید آمینه هاى ضرورى در جیره غذایى در نظر گرفته شوند.
ج – اسیدهاى چرب ضرورى
این مواد براى سلامتى و رشد طیور اهمیت زیادى دارند. مرغداران و روستاییان عزیز توجه کنند که این مواد باید در جیره غذایى طیور وجود داشته باشد.
د – ویتامین ها
ویتامین هاى محلول در چربى مانند ویتامین آ، د، اى و کا. ویتامین هاى محلول در آب مانند ویتامین ث، ب۱، ب۲، ب۶ و ب ۱۲ باید در جیره غذایى طیور در نظر گرفته شوند.
ه– مواد معدنى
مواد معدنى مانند کلسیم، فسفر، سدیم، پتاسیم، منیزیم و گوگرد در جیره غذایى طیور، مهم هستند. به علاوه، موادى مانند آهن، مس، کبالت و روى نیز باید در جیره غذایى در نظر گرفته شوندخوراک هایى که داراى این ماده هاى غذایى ضرورى هستند، به پنج دسته تقسیم مى شوند:
(این توضیحات صرفا جهت افزایش اطلاعات کاربران می باشد و با مطالب درون پکیج های آموزشی متفاوت است)
خوراک هاى انرژى زا
این دسته شامل غلات دانه اى مانند ذرت، جو، گندم، یولاف، چاودار و سورگوم هستند.
کامل کننده یا مکمل هاى پروتئینى
مکمل هاى پروتئینى، ممکن است حیوانى یا گیاهى باشد.
× مکمل هاى پروتئینى گیاهى: کنجاله سویا، کنجاله برزک، کنجاله تخم پنبه، کنجاله بادام زمینى، کنجاله ذرت، کنجاله سورگوم و کنجاله کنجد از این مکمل ها هستند.
× مکمل هاى پروتئینى حیوانى: شامل بافت هاى حیوانى مانند پودر گوشت، پودرخون و پودر گوشت و استخوان مى شود. همچنین فرآورده هاى ماهى، مانند پودر ماهى و فرآورده هاى شیر مانند شیر پس چرخ خشک، شیر کامل خشک، دوغ خشک و آب پنیر از این مکمل ها هستند.
مکمل هاى مواد معدنى
این مکمل ها، شامل پودر استخوان بخار داده شده، کربنات کلسیم و دى کلسیم فسفات هستند.
مکمل هاى ویتامینى
مکمل هاى ویتامینى به شکل دارویى در بازار موجود هستند.
مواد افزودنى
آنتى بیوتیک ها و داروها، جزو مواد افزودنى به حساب مى آیند.
بنابراین مواد خوراکى که براى طیور استفاده مى شوند یا منشا گیاهى دارند و یا با منشأ حیوانى هستند. تهیه و نگهدارى درست این مواد خوراکى، کار بسیار مهمى است. چون بر تولیدات، اثر زیادى مى گذارند
در پرورش طیور، تغذیه درست و تهیه خوراک مناسب، مهمترین نکته است. زیرا تغذیه خوب، سلامت طیور و بالاترین تولید گوشت و تخم مرغ را به همراه دارد. براى رسیدن به بالاترین تولید باید جیره غذایى طیور براساس نیازهاى غذایى حیوان باشد. این جیره غذایى براساس سن، جنس، نوع تولید و … تهیه مى شود. آزمایش هاى انجام شده نشان مى دهد که طیور، دست کم به چهل ماده غذایى ضرورى نیاز دارند.
این ماده هاى غذایى باید به اندازه کافى و به نسبتى مناسب با یکدیگر در جیره غذایى طیور وجود داشته باشند. به طورى که بیشترین سرعت رشد، مناسب ترین تعداد تخمگذارى و تولید مثل را در طیور به وجود آورند. یک جیره غذایى خوب، بالاترین بازدهى استفاده از غذا را به دنبال دارد.
(این توضیحات صرفا جهت افزایش اطلاعات کاربران می باشد و با مطالب درون پکیج های آموزشی متفاوت است)
معرفی اجزای بدن مرغ
- مواد اصلی تشکیل دهنده غذای مرغ
- مواد غذایی با منشأ گیاهی و حیوانی
- اجزاء جیره غذایی
- مواد غذایی افزودنی به جیره
- تنظیم جیره برای دوره های مختلف رشد
- انتقال و توزیع دان در سالن پرورش